Супер хрупкави и много леки, това са любимите ни ръжени крекери. Рецептата е толкова добра и лесна, че ще искате да я споделите с целия свят. : )
Да започваме!
Съставки:
- 540 г 100% ръжено брашно
- 180 мл зехтин
- 320 мл филтрирана или изворна вода със стайна температура
- 2 ч.л. фина хималайска сол
Начин на приготвяне:
Смесете добре всички съставки в голяма купа. Можете да ги смесите и в хлебопекарна на програма за месене.
Ще получите сбито и твърдо тесто, но нека това не Ви притеснява.
Загрейте фурната на 200 С с вентилатор.
Разделете тестото на 5-6 части.
Сложете първата част от тестото между два листа хартия за печене и с помощта на точилка разточете съвсем на тънко. Колкото по-тънко, толкова по-хрупкави ще са крекерите.
С помощта на нож за пица нарежете тестото във форми по Ваше желание.
Печете 9-12 минути, като ги наблюдавате, защото тънкото тесто може бързо да загори.
Повторете гореописаното с всички останали части от тестото.
Сервирайте към домашен хумус или ги хапвайте самостоятелно. Обещаваме, ще Ви харесат. 😉
Да ви е сладко!