Постите или не, този веган сос Болонез е супер здравословна алтернатива на класическата рецепта.
Соевата кайма, която е в основата на тази рецепта, е богата на фибри и протеини и не съдържа наситени и транс мазнини, както и холестерол.
И не забравяйте, че можете да използвате соса за овчарски пай, лазаня, мусака и други.
Съставки:
100 г. соева кайма (изберете органичен продукт)
1 с.л. пушен червен пипер
1 с.л. сушен магданоз
1 с.л. соев сос
сол и пипер на вкус
1 голяма глава червен лук
1 голям морков
50 мл бяло вино (може и бульон или вода)
1 консерва домати “Пелати”
1 бр. натурална фурма
хранителна мая за поръсване (по желание)
Начин на приготвяне, във видеото:
Поръсете с хранителна мая и се насладете на този топъл и ароматен сос.
Да ви е сладко!
А сега вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга “Трите причини да преминем на растения”