Приготвяме това прекрасно растително мляко буквално за 2 минути, а в хладилника ни може да издържи до 5 дни.
Често го пием самостоятелно, защото вкусът му е сладък, а ароматът му – богат, но понякога го добавяме към различни рецепти за кекс, смути или палачинки.
А ето и как да го приготвите сами в домашни условия.
Съставки:
40 г овесени ядки
1 обезкостена фурма
щипка сол
1/4 ч.л. канела
1 л вода
Ще имате нужда от торбичка за прецеждане на ядкови млека, която можете да закупите във всеки био магазин или използвайте чист тензух.
Начин на приготвяне:
Блендирайте или пасирайте всички съставки в продължение на 1 минута и прецедете течността през торбичка за ядково мляко или тензух.
Изсипете в чисто стъклено шише или буркан с капачка и съхранявайте в хладилника до 5 дни.
Разклатете преди консумация.
А тук можете да видите видео рецептата:
А сега вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга “Трите причини да преминем на растения”