Колко често идеите ви за здравословна закуска се изчерпват? Е, при нас вкъщи не се чудим много, защото почти всяка сутрин закуската ни е една и съща. Разбира се, експериментираме като добавяме различни плодове, семена и ядки, но основата почти винаги е овесената каша. Особено през по-хладните месеци, когато топлината и ароматът ѝ ни кара да се усмихваме още по-широко.
Овесената каша е изключително засищаща и ще ви даде енергия за прекрасен старт на деня.
Този път синът ни Лука (6,5 г) реши да я приготви сам : )
Съставки за 3 порции:
100-110 г овесени ядки (тук смесихме едри и фини 50/50)
500 мл вода
1/2 ч.л канела
2 с.л. ленено семе
2 с.л. натурално какао
2 добре узрели банана
3 ч.л фъстъчено масло (фъстъчен тахан)
Замразени плодове по избор.
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера или касерола изсипете овесените ядки и водата.
Когато водата заври, намалете котлона и докато постоянно разбърквате, варете 5-6 минути, докато сместа заприлича на каша.
Добавете канелата.
Изключете котлона и добавете какаото и лененото семе. Разбъркайте добре.
Сервирайте в дълбоки чинии и украсете със замразени плодове, банани и фъстъчено масло.
А тук можете да видите видео рецептата:
А сега вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга “Трите причини да преминем на растения”