Защо raw food?

rawfood.bg

Повече от 60% от сериозните заболявания, като остеопороза, диабет, сърдечно-съдови проблеми и дори рак са вследствие на начина ни на хранене. Това са заболяванията, които са причина за 2/3 от смъртните случаи в по-развитите държави.

С правилната храна всеки може да подобри здравословното си състояние и дори се освободи от горе споменатите заболявания.

Тялото ни се нуждае от ензими, витамини, минерали, фитонутриенти, протеини, есенциални мазнини и фибри, които са градивните елементи на нашето тяло. Но да разгледаме всеки един по отделно:

Ензимите превръщат храната, която ядем в химически структури, които преминават в кръвния ни поток. Те насочват жизнената сила в нашите биохимични и метаболитни процеси, помагат за трансформирането на складираната енергия, разграждат фибрите и имат противовъзпалителен ефект. Възстановяват имунната ни система и ни помагат да се борим срещу много болести. Когато готвим храната си, унищожаваме повечето ензими, които тя съдържа.

Витамини. Без тях клетките в нашия организъм не могат да функционират правилно. Витамините регулират обмяната на веществата и спомагат за трансформирането на мазнините и въглехидратите в чиста енергия, те поддържат здрави костната ни система и тъканите. Но готвейки храната, в повечето случаи 80% от витамините са унищожени.

Минерали. Повечето съвременни болести се дължат на недостига на минерали в тялото ни. Когато храните са варени, много от минералите са унищожени или променени, което ги прави „безполезни“.

Фитонутриенти. Те са храна за клетките ни, като защитават организма и се борят със сърдечно-съдовите заболявания и рака. Фитонутриентите са най-силно изразени в прясно отрязани растителни храни и могат да бъдат унищожени или премахнати чрез варене.

Под сурова храна разбираме сурови плодове, зеленчуци, ядки и семена. Разбира се за оптимално здраве е необходима балансирана и устойчива диета включваща също различни зърна, варива и бобови.

Вмъкнете поне 50% от тези храни в ежедневните си хранения, за да се радвате на добро здраве, прекрасно настроение, повече енергия и по-добра концентрация.

А сега вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)