Тези пролетни рулца са лесни за приготвяне и изключително вкусни.
Съставки за 10 бр
10 бр оризови кори за пролетни рулца
1 бр червена чушка
1 бр зелена чушка
1 бр авокадо
½ тиквичка
кълнове по избор или зелена салата
100 гр басмати ориз
½ ч.л. куркума на прах
Съставки за соса:
100 мл соев сос
сокът на ½ лайм
1-2 на ситно нарязани сухи чилита
Начин на приготвяне на рулцата:
Сварете ориза в подсолена вода в която сте разтворили ½ ч.л. куркума.
Нарежете на лентички чушките и авокадото.
С помощта на спирализатор спирализирайте тиквичката или я нарежете на много тънки лентички.
В голяма кръгла купа налейте гореща вода (80С) и потопете първата оризова кора във водата.
Изчакайте 20 секунди или докато не омекне напълно. Извадете и разстелете на удобна дъска.
Напълнете със зеленчуците, кълновете и ориза и завийте на рулца.
Начин на приготвяне на соса:
Смесете соевия сос с лайма и нарязаното чили.
Разрежете рулцата на половина и ги поднесете със соса и резанче лайм.
Видео рецептата тук:
Добър апетит!
Рулцата са супер не само през пролетта, както и новата ни книга “Трите причини да преминем на растения” 🙂 А, знаеш ли, че вече можеш да я свалиш напълно безплатно в електронен вариант ?