Всички знаем, че класическата майонеза е бедна на полезните хранителни елементи, а богата на мазнини и празни калории. Често масовите марки майонеза съдържат захар, Е-та и различни аромати.
За тези от вас, които са решили да се хранят здравословно, но им липсва вкусът на майонезата, предлагаме тази рецепта.
Тази майонеза от кашу е леко кисела и с богат вкус, а това са основните й съставки и начин на приготвяне:
Съставки:
1 купичка накиснато и изцедено сурово кашу
2 с.л сок от лимон
1-2 с.л вода или повече в зависимост колко рядка желаете да бъде сместа
1/3 ч.л хималайска сол
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
- Накиснете суровото кашу за поне 4 часа след което го отцедете
- Сложете всички съставки в блендер или в кухненски робот и блендирайте докато сместа е напълно гладка
Добър апетит!
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга “Трите причини да преминем на растения”?