6 съвета как да оцелееш във връзка с веган

как да оцелеем във връзка веган

Веганите и месоядни могат да съжителстват в мир и разбирателство само, ако между тях има взаимно уважение. Необходимо е и двамата да се научат да приемат кулинарните особености и начина на живот на другия без да ги критикуват. Между тях трябва да има безрезервната подкрепа и взаимопомощ, само така могат да се избегнат  домакинските военни действия.

  1. При избора на ресторант и за двамата трябва да е еднакво важно заведението да предлага както месни специалитети, така и вегетариански или вегански предложения. Така нито един от партньорите няма да бъде поставен в ситуация, в която ще остане гладен. За целта разгледайте уеб страницата на ресторанта и проверете менюто му. Когато се уверите, че то отговаря на вашите изисквания, направете резервация и се забавлявайте.
  2. Всеки отговаря за специалитетите, които най-добре приготвя и които отговарят на начина му на хранене. Така на вегетарианеца или вегана няма да му се налага да реже със сатър пържоли на кухненската дъска, а на месоядеца да прецежда ядкови млека и накисва чия.
  3. Когато един от двамата е в хранителния магазин, другия да се погрижи да му подготви списък с желаните от него продукти. По този начин хладилникът винаги ще е пълен с всичко необходимо и двете страни ще са сити и доволни.
  4. Не насилваме партньора да пробва нашето ястие само защото е „божествено добре направено“ или защото сме го приготвяли „цял ден“. Оставаме свободния избор на другия точно такъв какъвто трябва да бъде – свободен, без да го гледаме критично докато се храни и се наслаждава на своята храна.
  5. Не критикуваме начина на хранене на партньора си пред близки и приятели. Това би го накарало да се почувства неудобно и да бъде причина за семейно сдърпване. Още по-добре – подкрепяме партньора си пред останалите и показваме пред тях, че уважаваме избора му и разбиранията му за живота.
  6. Открийте ястие, на което и двамата да се наслаждавате и което да си приготвяте заедно. Така и двамата ще имате възможност да споделите удоволствието от една и съща добре приготвена храна и ще засили връзката между вас.

Directly above view of unrecognizable friends eating together at diner party

Добър апетит и успех!

А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)