Фабрика за храна и танци в Равнища

Фабрика за храна и танци

Създадохме тази рубрика, за да открием и ви запознаем с различни кътчета в и извън града, където можете да се насладите на здравословна храна, пълноценна почивка и приятелско отношение.

Фабриката за храна и танци в Равнища е нашата първа спирка. Пътят до тук е приказно живописен. Намира се само на час и половина от София, на 1300 метра надморска височина и е заобиколена от прекрасна природа. Точно тук срещаме Руслан, собственика й, за да ни разкаже за тази невероятна съвременна хижа, работеща изцяло със семейства с деца. Срещата ни с него и разказа му за неговия начин на живот изключително ни вдъхнови и можете да прочетете тук.

Rawfood.bg: Руслан, разкажи ни повече за Фабрика за храна и танци и нейната концепция.

Р: Забързаното ежедневие на днешните семейства ги принуждава да прекарват много малко време с децата си. През деня те са на детска градина или училище и прекарват с родителите си едва по няколко часа на ден. Идеята е семейства с деца да дойдат и да си играят заедно, ние от своя страна сме им подсигурили съоръжения, подходящи за една пълноценна семейна игра. Имаме топла плувна вана, басейн подобен на естествено езеро с лодка, за да могат децата да гребат с весла. Имаме сух басейн пълен с 300 000 топки, където малчуганите и техните родители могат да скачат и се „гмуркат“ на воля. Разполагаме с дълга пързалка, батут. Всеки ден правим пяна парти, печем хляб, разхождаме се в гората заедно с огромните сантбернари, вечер палим голям огън и се събираме около него, все неща, за които градските чеда жадуват или изобщо не познават.

Rawfood.bg: Какви са хората, които посещават Фабриката, разкажи ни за вашите приятели?

Р: Хората, които посещават базата са предимно от София, защото там интензитетът на стрес е много по-голям, те са по-изморени и имат по-голяма нужда да се отпуснат. Заедно със своите семейства идват също българи от цял свят. На кратко концепцията е, ако си изморен и работиш на високи обороти, ще ти хареса. Ако идваш от малък и спокоен град и искаш да си почиваш с каса бира, да речем, Фабриката няма да ти допадне.

Rawfood.bg: Какъв тип е храната, която предлагате?

Р: Домашна кухня или това, което липсва на повечето хора със забързано ежедневие. За закуска винаги има мекици с мед или домашно сладко, предлагаме също черен хляб със синьо сирене, маслинова паста и авокадо. Има и голям набор от вегетариански ястия. Не липсват и плодовете и зеленчуците в абсолютно суров вид. Има за всекиго по нещо, като цяло следваме желанията на нашите гости.

Фабрика за храна и танци, плодове

Rawfood.bg: От какви хора е съставен екипа ти, всички са изключително усмихнати и щастливи, как го постигате?

Р: С голяма част от тях работим повече от 15 години заедно. Това са дългогодишни приятели и колеги, с които израснахме заедно. Свързва ни фактът, че и те като мен са започнали професионалния си път много рано, почти в детските години. Щастливи сме, защото чрез Фабриката даваме здраве и щастие на хората и е нормално тази позитивна енергия да се връща обратно към нас.

sofilamama.com

Rawfood.bg: Какъв си по професия, какво те въодушеви да откриеш Фабрика за храна и танци и как избра името й?

Р: По професия съм готвач. Фабрика за храна и танци е проект създаден от мен и моята майка Галя. Двамата с нея имахме един много тежък обект, там работихме без почивен ден, дълги години и мечтаехме да създадем място, където да работим на въздух, сред природата, на светлина и така да минават дните ни. Искахме да намерим този тъй важен баланс между работата и личното време, защото, когато човек открие този баланс, работата му се превръща в река от щастие. Във Фабрика за храна и танци танцуваш от сутрин до вечер, ту на поход сред природата, ту в басейна, ту с кучетата и понито. Чупиш ядки, хапваш, играеш игри, забавляваш се.

Rawfood.bg: Забавленията във Фабриката станаха нарицателно за неповторима почивка с деца, как постигна този успех?

Р: Помага ни факта, че и ние самите имаме деца и играейки и работейки всекидневно с тях, знаем от какво имат нужда и за какво копнеят.

Rawfood.bg: Разкажи ни повече за хляба, който печете заедно с децата

Р: Груповото месене на хляб има за цел хубавичко да се поизцапаш, косата ти да бъде поръсена с брашно, да замесиш собствения си хляб, а после изпечен да го разпознаеш между другите и да го изядеш с удоволствие.

хляб Фабрика

Rawfood.bg: Какво можем да очакваме скоро от вас?

Р: Нашата база работи само през по-топлите месеци. Това е нашето шесто лято, проектът е много успешен, но противно на очакванията ние не се разширяваме, а се смаляваме. Опитваме се да достигнем до хора с интензивно ежедневие, което ги кара да копнеят за това което ние предлагаме. Тук гостите не получават просто почивка, а активна почивка, те се освобождават от стреса, отпускат се и забравят натовареното си ежедневие. Те се сливат с природата. Мечтаем да работим с хора, които независимо от коя точка на света са дошли и какво работят, да забравят каква е длъжността им и нивото на отговорност, което носят на плещите си. Да започнат процес на трансформация и обмислят по-добре живота си, здравето си. Да успеят да се върнат назад към годините, в които са били в най-оптималната си форма и да се възползват от природата и дългите походи, които правим сред нея, както и от всичко това, което предлагаме.

 

Rawfood.bg: Благодарим ти, Руслан!

Р: Аз ви благодаря!

Повече за Фабрика за храна и танци можете да откриете на http://www.fabrikazahranaitanci.com/

Източник изображения: Фабрика за храна и танци, sofiamama.com

А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)