7 естествени антибиотика

7 естествени антибиотика

Антибиотиците се превърнаха в един от най-често предписваните лекарства днес. В резултат на това хората приемащи антибиотици са с нарушени храносмилателни системи и по ирония на съдбата, са намалили техния естествен имунитет към всички видове инфекции в бъдеще.

Представяме ви няколко естествени антибиотика, с помощта на които ще се отървете от инфекциите без да нарушавате чревната си флора или отслабвате имунната си система.

  1. Чесън

Чесънът е мощен естествен антибиотик, който се използва като лекарство в продължение на хилядолетия.
Той притежава силно антибиотични, антивирусни, противогъбични и антимикробни свойства и е в състояние да предпази организма ни от неприятелските бактерии. Той също е с много високо съдържание на естествени антиоксиданти, които поддържат имунна система силна.

  1. Масло от риган

Маслото от риган се бори с патогенните бактерии без да се нарушава нивото на полезните бактерии в нашия организъм. Също така има антивирусни и противогъбични свойства и действа като мощен, естествен антибиотик достоен противник на всички конвенционални антибиотици в аптечната мрежа.

Особено ефикасно е при възпаление на синусите и горните дихателни пътища. Сложете няколко капки от маслото от риган в тенджера с вряща вода и вдишвайте парата. Правете това веднъж дневно, докато не се отървете от инфекцията.

  1. Ехинацея

Ехинацеята е била използвана за лечение на широк спектър от инфекции в продължение на стотици години. Традиционно се използва за лечение на открити рани, дифтерия, отравяне на кръвта и други бактериални заболявания.
Днес, тази мощна билка се използва предимно за настинки и грип, поради способността й да унищожава повечето опасни форми на бактерии.

Може да се консумира под формата на чай.

  1. Джинджифил

Джинджифилът се използва за лечение на грип, простуда, лечение на разстроен стомах и гадене, както и лечение на мускулни и ставни болки.

Може да се приема както към различни ястия, така и под формата на чай.

  1. Мед

Медът е един от най-добрите естествени антибиотици. Той има антимикробни, противовъзпалителни и антисептични свойства. Медът е изключително ефективен, защото има способността да се бори с инфекцията на няколко нива, което пречи на бактериите да развият резистентност към него.

Освен чудесен натурален антибиотик медът, комбиниран с канела, засилва имунната система.

За да извлечете максимални ползи от него е необходимо да го консумирате суров. Важно е да се отбележи, че нагрявайки меда не само губим неговите полезни свойства, но го правим токсичен за нашето тяло.

  1. Куркума

В Аюрведа и китайската медицина, антибиотичните свойства на куркумата са използвани, за да се увеличат естествените защитни сили на организма и унищожат бактериите, които причиняват заболявания. В допълнение – помага за предотвратяване на бактериални инфекции при рани.

Може да се консумира, както в топли, така и в хладни ястия и напитки. Едни от най-полулярните рецепти с куркурма са златно мляко и ободряващ шот с куркурма.

  1. Ябълков оцет

Най-познатите ползи от от ябълковия оцет включват освен антибиотичните и антисептичните му свойства, така и способността му естествено да алкализира организма. Той може да помогне при широк спектър от заболявания – от наднормено тегло и понижаване на лошия холестерол до ефективност при борбата с рака.

 

Консумирайте гореизброените натурални антибиотици, за да се предпазите от инфекции или засилите имунната си система.

Бъдете предпазливи, има много различни източници на инфекция, включително бактериални, вирусни, паразитни, гъбични и др. За това винаги търсете мнението на медицински специалист.

А, знаете ли, че вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)