8 причини защо е добре да купуваме локални продукти

8 причини да предпочетете локалната храна

Купувайки от локалния регион, ние не само получаваме свежи и вкусни продукти, но също подкрепяме цели семействата и общности и спомагаме развитието на малкия бизнес у нас.

Но това е само една от причините да го правим. Запознайте се с нашите топ 8 причини да купуваме местни продукти.

  1. Подкрепяме хора вложили сърцето и душата си в производството на нашата храна.
  2. Спомагаме за опазването на околната среда, защото продуктите на местния бизнес изискват по-малко транспорт за разлика от внесените такива.
  3. Помагаме за увеличаването на работните места в района, защото колкото по-голямо е търсенето на продукцията на местните търговци, толкова повече е ангажираността им с реколтата и добива ѝ.
  4. Инвестираме в бъдещето на нашия регион, защото местните производители развиват и инвестират в бъдещето на района, в който живеят и работят.
  5. Местните сезонни продукти са по-вкусни и с по-добри хранителни качества, заради по-краткия им път от производителя до вашата трапеза. Вносните продукти често пътуват с дни, застояват по складове, а това значително влошава качеството и хранителните им свойства.
  6. Имаме уникалната възможност да се запознаем лично с производителя на нашата храна и се уверим в коректността му и начина по който я създава, а повечето от тях дават достъп на нас и нашите семейства до фермите си, където отблизо можем да се запознаем със селското стопанство.
  7. Запазваме пейзажа на района в който живеем по-красив и живописен. Земеделските райони са с по-развит туризъм и подходящи за семеен отдих.
  8. Получаваме чиста храна. Купувайки местни храна, която е пропътувала до нас по-кратко разстояние, вероятността да е заразена или с нарушена цялост е в пъти по-малка.

Не на последно място чувството на удовлетворение също е чудесно. Знаейки, че храната която е на масата ни има своята история прави хапването ѝ много по-приятно.

Открийте фермерските пазари във вашия град, потърсете фермери и производители от района в който живеете и се поинтересувайте как и къде можете да закупите продуктите им. Ще се уверите, че това е най-доброто решение за развитието на вашия район, както и за здравето на вас и вашето семейство.

 

Ще се радваме, ако споделите под тази статия къде и какво обичате да пазарувате, за да помогнем на повече хора при намирането на производители на качествена местни храна. Благодарим ви!

А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)