Една чудесна рецепта за моментите, когато ни се хапва сладко. Тези кокосови бонбони освен вкусни са и изключително полезни за вас, заради ненадминатите свойства на кокосовото масло.
Съставки:
За 12 кокосови бонбона се нуждаете от
100 г кокосови стърготини (предвидете си поне 1/2 чаша от тези стърготини за овалването на бонбоните)
100 г сурово кашу
3 супени лъжици разтопено на водна баня кокосово масло
4 супени лъжици натурален мед
1/2 чаена лъжичка канела на прах
1 щипка хималайска сол
Начин на приготвяне и съхранение:
Поставете 1 чаша кокосови стърготини и кашуто в кухненски робот заедно с разтопеното кокосово масло. Разбъркайте на висока скорост, като със шпатула остъргвайте сместа, която се набира по стените на уреда. Необходимо е да се получи пастообразна консистенция.
Добавете меда, канелата и солта и разбъркайте добре, за да се получи еднородна смес.
Ако консистенцията е прекалено суха, добавете още разтопено кокосово масло, а ако е прекалено мокра, добавете кокосови стърготини.
Оформете сместа в 12 топки и ги отъркаляйте в останалите кокосови стърготини.
Съхранявайте в хладилника за максимално 6 дни.
Да ви е сладко!
Обичаш бонбони? Тогава, погледни тази рецепта с видео за сурови шоколадови бонбони тук.
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга “Трите причини да преминем на растения”?