Ядковите млека са страхотен и супер полезен заместител на кравето мляко.
Бадемовото мляко от своя страна е чудесен източник на витамин Е, съдържа около 20% протеин и е доста засищащо.
Тук ще ви представим бърза и лесна рецепта за домашно бадемово мляко.
Съставки:
- 150 гр сурови бадеми, накиснати за 4-8 часа.
- 900 мл филтрирана или изворна вода,
- 1 щипка хималайска сол
Начин на приготвяне и съхранение:
След като бадемите са били накиснати, излейте водата и добре изплакнете бадемите. Прочети защо е добре да накисваш и изплакваш бадемите тук.
Поставете накиснатите и изплакнати бадеми, солта и водата в блендер и блендирайте с висока скорост за 2 мин.
Отцедете течността с помощта на торбичка за ядково мляко и съхранявайте в стъклено шише или буркан за 2-4 дни в хладилника.
Бадемовото мляко е чудесна алкализираща организма напитка и може да се пие, както самостоятелно, така и да се добавя към шейкове и смутита.
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга “Трите причини да преминем на растения”?