Хрупкави Ръжени Крекери

Хрупкави Ръжени Крекери-rawfood.bg

Супер хрупкави и много леки, това са любимите ни ръжени крекери. Рецептата е толкова добра и лесна, че ще искате да я споделите с целия свят. : )

Да започваме!

Съставки:

  • 540 г 100% ръжено брашно
  • 180 мл зехтин
  • 320 мл филтрирана или изворна вода със стайна температура
  • 2 ч.л. фина хималайска сол

 

Начин на приготвяне:

Смесете добре всички съставки в голяма купа. Можете да ги смесите и в хлебопекарна на програма за месене.

Ще получите сбито и твърдо тесто, но нека това не Ви притеснява.

Загрейте фурната на 200 С с вентилатор.

Разделете тестото на 5-6 части.

Сложете първата част от тестото между два листа хартия за печене и с помощта на точилка разточете съвсем на тънко. Колкото по-тънко, толкова по-хрупкави ще са крекерите.

С помощта на нож за пица нарежете тестото във форми по Ваше желание.

Печете 9-12 минути, като ги наблюдавате, защото тънкото тесто може бързо да загори.

Повторете гореописаното с всички останали части от тестото.

Сервирайте към домашен хумус или ги хапвайте самостоятелно. Обещаваме, ще Ви харесат. 😉

Да ви е сладко!