Веган сос Болонез – видео рецепта

Vegan bolognese thumbnail

Постите или не, този веган сос Болонез е супер здравословна алтернатива на класическата рецепта.

Соевата кайма, която е в основата на тази рецепта, е богата на фибри и протеини и не съдържа наситени и транс мазнини, както и холестерол.

И не забравяйте, че можете да използвате соса за овчарски пай, лазаня, мусака и други.

Съставки:

100 г. соева кайма (изберете органичен продукт)

1 с.л. пушен червен пипер

1 с.л. сушен магданоз

1 с.л. соев сос

сол и пипер на вкус

1 голяма глава червен лук

1 голям морков

50 мл бяло вино (може и бульон или вода)

1 консерва домати „Пелати“

1 бр. натурална фурма

хранителна мая за поръсване (по желание)

Начин на приготвяне, във видеото:

 

 

 

 

Поръсете с хранителна мая и се насладете на този топъл и ароматен сос.

Да ви е сладко!