Вкусно веган брауни без брашно и захар

Chocolate brownie squares with walnuts on cutting board, top view, horizontal composition. Flat lay food

За закуска или като десерт, това здравословно и много вкусно веган брауни без брашно или захар ще ви изненада позитивно. Приготвяме си го доста често, а резултатът винаги е супер!

Съставки:

3/4 купичка овесени ядки;

6 с.л. натурално какао;

1 с.л. или 1 пакетче бакпулвер;

2 щипки сол;

3/4 купичка филтрирана или изворна вода;

50 гр орехи;

3/4 купичка обезкостени фурми;

3 с.л. пълнозърнест сусамов тахан.

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 190С (ние печем с вентилатор);

2. В напълно сух блендер смелете овесените ядки на брашно и ги пресейте в голяма купа заедно с бакпулвера, солта и какаото;

3. В блендер блендирайте фурмите, водата, орехите и тахана;

4. Добавете течната маса към сухите съставки и разбъркайте добре. Сместа трябва да е по-гъста;

5. Печете в четириъгълна форма за кекс покрита с хартия за печене;

6. Първо го оставете да се пече 30 минути, а после пробвайте с клечка. Когато клечката излезе чиста от браунито, значи е готово. Ако по клечката има полепнало от сместа, печете още, но го наблюдавайте. При нас се пече 50 минути на вентилатор.

Да ви е сладко!

А сега вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)