Ароматно овесено мляко – видео рецепта

thumbnail oat milk

Приготвяме това прекрасно растително мляко буквално за 2 минути, а в хладилника ни може да издържи до 5 дни.

Често го пием самостоятелно, защото вкусът му е сладък, а ароматът му – богат, но понякога го добавяме към различни рецепти за кекс, смути или палачинки.

А ето и как да го приготвите сами в домашни условия.

Съставки:

40 г овесени ядки

1 обезкостена фурма

щипка сол

1/4 ч.л. канела

1 л вода

Ще имате нужда от торбичка за прецеждане на ядкови млека, която можете да закупите във всеки био магазин или използвайте чист тензух.

Начин на приготвяне:

Блендирайте или пасирайте всички съставки в продължение на 1 минута и прецедете течността през торбичка за ядково мляко или тензух.

Изсипете в чисто стъклено шише или буркан с капачка и съхранявайте в хладилника до 5 дни.

Разклатете преди консумация.

А тук можете да видите видео рецептата: