Овесена каша с плодове – видео рецепта

Untitled design (3)

Колко често идеите ви за здравословна закуска се изчерпват? Е, при нас вкъщи не се чудим много, защото почти всяка сутрин закуската ни е една и съща. Разбира се, експериментираме като добавяме различни плодове, семена и ядки, но основата почти винаги е овесената каша. Особено през по-хладните месеци, когато топлината и ароматът ѝ ни кара да се усмихваме още по-широко.

Овесената каша е изключително засищаща и ще ви даде енергия за прекрасен старт на деня.

Този път синът ни Лука (6,5 г) реши да я приготви сам : )

Съставки за 3 порции:

100-110 г овесени ядки (тук смесихме едри и фини 50/50)

500 мл вода

1/2 ч.л канела

2 с.л. ленено семе

2 с.л. натурално какао

2 добре узрели банана

3 ч.л фъстъчено масло (фъстъчен тахан)

Замразени плодове по избор.

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера или касерола изсипете овесените ядки и водата.

Когато водата заври, намалете котлона и докато постоянно разбърквате, варете 5-6 минути, докато сместа заприлича на каша.

Добавете канелата.

Изключете котлона и добавете какаото и лененото семе. Разбъркайте добре.

Сервирайте в дълбоки чинии и украсете със замразени плодове, банани и фъстъчено масло.

А тук можете да видите видео рецептата: