Протеиново веган крема сирене

веган крема сирене

Представяме ви рецепта за вкусно веган крема „сирене“, подходящо за дните в които се чудите какво да закусвате, но не искате да правите компромис със здравето си.

Съставки:

100 г твърдо натурално тофу

50 г предварително накиснато сурово кашу

2 с.л. сок от лимон

2 с.л. филтрирана вода

1/4 ч.л сладък червен пипер

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки, освен тофуто в блендер и блендирайте докато не получите напълно кремообразна смес. При необходимост, добавете още 1-2 с.л. вода.

Добавете натрошеното тофу и отново блендирайте, докато не получите смес подобна на крема сирене.

Съхранявайте до 3 дни в хладилника.

Декорирайте с магданоз и сервирайте с моркови и пълнозърнест хляб.

Да ви е сладко!