Вкусна веган майонеза с акуафаба

веган майонеза от акуафаба

В предишна статия ви разказахме за акуафаба (Aquafaba), какво представлява и как да я приготвяте.

Тук ще ви представим супер лесна и вкусна веган майонеза от акуафаба.

Съставки за средно голямо бурканче:

½ с.л. ябълков оцет

½ с.л. лимонов сок

½ ч.л. горчица от бурканче (напълно смляна, без зърна)

¼ ч.л. сол или количество, което отговаря на вкуса Ви

100 мл акуафаба или разбитата с миксер течност в която е консервиран нахут (как да я приготвите можете да разберете тук)

3 с.л зехтин

Начин на приготвяне:

Използвайте електрически миксер или пасатор, за да разбиете течността на нахута (акуафаба-та);

Когато сместа напълно се сгъсти и стане пухкава, подобно на разбит яйчен белтък, бавно добавете останалите съставки, като не спирате да бъркате.

Ще се получи пухкава, подобна на майонеза консистенция. Съхранявайте в стъклен буркан в хладилника до 14 дни.

 

Да ви е сладко!

А сега вече можете да свалите напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)