Хумус с тиква

хумус с тиква

Тази  нетипична рецепта за хумус е супер вкусна и подходяща за есенните вечери в компанията на приятели и хубаво био вино. Поднесете го с домашен черен хляб или гризини и й се насладете.

Съставки:

1 купичка обелена и сварена тиква

1 купичка сварен или консервиран нахут

100 мл от водата в която се е варил нахутът или водата от консервата (така наречената акуафаба)

1 с.л. сусамов тахан

3 с.л. зехтин

2 с.л. свеж лимонов сок

върхът на 1 ч.л. куркума

сол, черен пипер и чесън на прах (на вкус)

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и блендирайте или пасирайте с пасатор.

 

Добър апетит!