Крем супа от тиква със сметана от кашу

тиквена крем супа

Цветът на тази крем супа е още по-оранжев заради моркова, а консистенцията още по-кремообразна заради сметаната от кашу, която добавихме.

Съставки за 4 порции:

1/2 малка тиква

1 голям морков

1 малка скилидка чесън

1 листо дафинов лист

2 л филтрирана вода

сол и черен пипер на вкус

За сметаната от кашу:

1/2 купичка накиснато за поне 4 часа сурово кашу

1 щипка сол

1 щипка пипер

2 с.л. лимон

1 ч.л хранителна мая

200 мл филтрирана вода

За декорацията:

Печени тиквени семки и малко магданоз

Начин на приготвяне на сметаната от кашу:

Изсипете всички съставки за сметаната в блендер и блендирайте или пасирайте докато не получите абсолютно гладка смес.

Начин на приготвяне на супата:

Във водата изсипете обелената и нарязана тиква и морков, както и подправките.

Когато водата кипне, намалете мощността на котлона, покрийте тенджерата и оставете да къкри 30 минути.

Извадете от супата дафиновия лист и я пасирайте напълно.

Оставете супата да изстине за около 10 минути и добавете сметаната от кашу, като разбъркате добре.

Сервирайте и декорирайте с тиквените семки и магданоза.

Добър апетит!