Тортила с гриловани зеленчуци и леща

тортила с гриловани заланчуци и леща

Тези вкусни вегански тортили са подходящи за обяд или вечеря, но можете да ги поднесете също като предястие.

Съставки за 3 тортили:

1 купичка сварена в солена вода кафява леща. Не ви съветваме да използвате червена леща, защото при сваряване губи формата си

1 червена чушка

1 жълта чушка

1 купичка чери домати

2 бр сварена млечна царевица и свежа рукола за гарнитура

риган и магданоз за овкусяване

Подходящ дресинг за тази рецепта е майонезата от кашу към която можете да добавите и чесън на вкус.

3 бр пълнозърнести био тортили

Начин на приготвяне:

Нарежете двата вида чушки на жулиени и ги изпечете на грил или на тиган заедно с чери доматите. Посолете на вкус и поръсете с риган.

Затоплете тортилите на тиган, преместете ги в чиния и във всяка една сложете 1/3 от изпечените зеленчуци и 1/3 от сварената леща.

Полейте с майонезата от кашу и декорирайте с магданоз.

Към тортилите препоръчваме гарнитура от сварена млечна царевица и свежа салата от рукола.

 

Добър апетит!