Крема сирене от кашу

крема сирене от кашу

Представяме ви една напълно веганска алтернатива на крема сиренето, кремообразно, полезно и вкусно.

Съставки:

2 купички накиснато за 4 часа и отцедено кашу

1/3 до 1/2 купичка вода в зависимост от гъстотата, която желаете да получите

4 с.л. хранителна мая

2.с.л. сок от лимон

сол и пипер на вкус

чили за поръсване

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в блендер или в кухненски робот и блендирайте докато сместа стане напълно гладка. Консистенцията му ще бъде по-скоро за мазане на филийка, но, ако желаете да го режете е добре да го поставите в торбичка за прецеждане на ядкови млека и го оставите да се отцеди. След това го оформете във формата в която желаете и го поставете в дехидратора за 18 часа на 46 С. Ако не разполагате с дехидратор, използвайте обикновена фурна на 50 С с вентилатор за 12 часа.

Добър апетит!

А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)