
Представяме ви една напълно веганска алтернатива на крема сиренето, кремообразно, полезно и вкусно.
Съставки:
2 купички накиснато за 4 часа и отцедено кашу
1/3 до 1/2 купичка вода в зависимост от гъстотата, която желаете да получите
4 с.л. хранителна мая
2.с.л. сок от лимон
сол и пипер на вкус
чили за поръсване
Начин на приготвяне:
Сложете всички съставки в блендер или в кухненски робот и блендирайте докато сместа стане напълно гладка. Консистенцията му ще бъде по-скоро за мазане на филийка, но, ако желаете да го режете е добре да го поставите в торбичка за прецеждане на ядкови млека и го оставите да се отцеди. След това го оформете във формата в която желаете и го поставете в дехидратора за 18 часа на 46 С. Ако не разполагате с дехидратор, използвайте обикновена фурна на 50 С с вентилатор за 12 часа.
Добър апетит!
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?