Майонеза от кашу

майонеза от кашу

Всички знаем, че класическата майонеза е бедна на полезните хранителни елементи, а богата на мазнини и празни калории. Често масовите марки майонеза съдържат захар, Е-та и различни аромати.

За тези от вас, които са решили да се хранят здравословно, но им липсва вкусът на майонезата, предлагаме тази рецепта.

Тази майонеза от кашу е леко кисела и с богат вкус, а това са основните й съставки и начин на приготвяне:

Съставки:

1 купичка накиснато и изцедено сурово кашу

2 с.л сок от лимон

1-2 с.л вода или повече в зависимост колко рядка желаете да бъде сместа

1/3 ч.л хималайска сол

щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете суровото кашу за поне 4 часа след което го отцедете
  2. Сложете всички съставки в блендер или в кухненски робот и блендирайте докато сместа е напълно гладка

Добър апетит!

А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?

Copy of Brown and Green Photo of Vegetable Recipe Book Cover (1)