
Тази рецепта не е сурова, но е изумително вкусна и здравословна.
Съставки за 3 порции:
300 гр тофу
2 купички броколи
1 купичка киноа (купи киноа тук)
сол и пипер на вкус
1/3 ч.л куркума и 1/3 ч.л. червен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
В средно голяма стъклена купа сложете 2 с.л. зехтин, червения пипер, куркумата и 2 щипки сол.
Нарежете тофуто на кубчета и го изсипете в купата, като се постараете сместа да покрие тофуто от всички страни. Оставете да „почине“ за 30 мин.
Докато чакате тофуто да се маринира сварете в подсолена вода киноа. Имайте предвид, че ще увеличи обема си до 4 пъти.
Сварете на пара броколите, като внимавате да не ги преварите.
Когато времето за маринирането на тофуто изтече, загрейте голям тефлонов тиган или уок на 2/3 от мощността на котлона и запечете тофуто от всички страни.
Тофуто е готово, когато от всичките страни на кубчетата се образува нежна коричка.
Добавете към тофуто сварените на пара броколи и киноа и разбърквайки печете на тигана още 3-4 минути.
Поръсете със сусамови зърна и сервирайте.
Добър апетит!
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?
Безплатна Е–КНИГА "Трите причини да преминем на растения"