Здравословен чипс от тиквички

чипс от тиквички

Това е един изключително здравословен вариант на пържените тиквички или чипса. В тази рецепта всички съставки остават сурови и запазват хранителните си свойства, а вкусът е неповторим.

Съставки:

1 кг тиквички

3 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

С помощта на ренде за рязане или остър нож нарежете тиквичките на много тънки колелца.

В купа изсипете нарязаните тиквички, добавете солта и черния пипер и добре разбъркайте с ръце .

Сложете колелцата с 1 см разстояние между тях и дехидрирайте за 12-14 часа в дехидратор на 46 градуса. Ако не разполагате с такъв уред, можете да загреете фурната на 50 градуса с включен вентилатор и сложите колелцата на хартия за печене. Времетраенето е почти същото, както при приготвянето с дехидратор. Извадете ги, когато станат напълно хрупкави.

Поръсете със зехтин и сервирайте.