8 причини защо е добре да купуваме локални продукти

8 причини да предпочетете локалната храна

Купувайки от локалния регион, ние не само получаваме свежи и вкусни продукти, но също подкрепяме цели семействата и общности и спомагаме развитието на малкия бизнес у нас.

Но това е само една от причините да го правим. Запознайте се с нашите топ 8 причини да купуваме местни продукти.

  1. Подкрепяме хора вложили сърцето и душата си в производството на нашата храна.
  2. Спомагаме за опазването на околната среда, защото продуктите на местния бизнес изискват по-малко транспорт за разлика от внесените такива.
  3. Помагаме за увеличаването на работните места в района, защото колкото по-голямо е търсенето на продукцията на местните търговци, толкова повече е ангажираността им с реколтата и добива ѝ.
  4. Инвестираме в бъдещето на нашия регион, защото местните производители развиват и инвестират в бъдещето на района, в който живеят и работят.
  5. Местните сезонни продукти са по-вкусни и с по-добри хранителни качества, заради по-краткия им път от производителя до вашата трапеза. Вносните продукти често пътуват с дни, застояват по складове, а това значително влошава качеството и хранителните им свойства.
  6. Имаме уникалната възможност да се запознаем лично с производителя на нашата храна и се уверим в коректността му и начина по който я създава, а повечето от тях дават достъп на нас и нашите семейства до фермите си, където отблизо можем да се запознаем със селското стопанство.
  7. Запазваме пейзажа на района в който живеем по-красив и живописен. Земеделските райони са с по-развит туризъм и подходящи за семеен отдих.
  8. Получаваме чиста храна. Купувайки местни храна, която е пропътувала до нас по-кратко разстояние, вероятността да е заразена или с нарушена цялост е в пъти по-малка.

Не на последно място чувството на удовлетворение също е чудесно. Знаейки, че храната която е на масата ни има своята история прави хапването ѝ много по-приятно.

Открийте фермерските пазари във вашия град, потърсете фермери и производители от района в който живеете и се поинтересувайте как и къде можете да закупите продуктите им. Ще се уверите, че това е най-доброто решение за развитието на вашия район, както и за здравето на вас и вашето семейство.

 

Ще се радваме, ако споделите под тази статия къде и какво обичате да пазарувате, за да помогнем на повече хора при намирането на производители на качествена местни храна. Благодарим ви!