
Тази чудесна рецепта е по-здравословната версия на класическото песто. Копривата е една истинска витаминозна бомба. Богата е също на калий, желязо, магнезий и други минерали. Пестото може да бъде добавяно към всякакви ястия, но внимавайте да не го нагрявате, за да не загубите полезните му хранителни вещества.
Съставки:
1 кг коприва
1 скилидка чесън (по желание)
сол и пипер на вкус
100 мл зехтин
Начин на приготвяне:
В блендер или кухненски робот сложете суровата измита коприва, добавете чесъна, солта и 50 мл зехтин и блендирайте докато не се получи гладка гъста консистенция.
Изсипете в буркан и долейте останалата част от зехтина, за да покриете пестото и го съхраните за по-дълъг период в хладилника.
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“?