
Тази рецепта за пролетни рулца или както още ги наричаме spring rolls е чудесна идея за лек обяд или вечеря, а можете да ги поднесете на вашето градинско парти и изненадате вашите гости.
Съставки за 10 пролетни рулца:
5 листа оризови кори
5 стръка магданоз
1 червена чушка
1 жълта или зелена чушка
2 стръка пресен лук
5 малки листа зелена салата или айсберг
3-4 гъбки (по желание)
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на лентички, а гъбите на шайби.
Подгответе голям плитък съд с диаметър по-голям от оризовите кори. Напълнете го с гореща вода.
Потапяйте всяка оризова кора по отделно за 30-40 секунди или докато напълно не омекне. Извадете от водата и я задръжте над съда, за да се отцеди напълно.
Сложете оризовата хартия на чиста дъска и започнете да слагате съставките, като започнете със зелената салата, и завършите с нарязаните на лентички зеленчуци. Завийте пролетните рулца внимателно, като се стараете да са затворени от всички страни.
С остър нож разрежете на половина всяко едно рулце и се насладете на богатите цветове и изключителния им вкус.
Можете да ги хапвате както самостоятелно, така и потопени в соев сос или тамари.
А, знаеш ли, че вече можеш да свалиш напълно безплатно нашата е-книга „Трите причини да преминем на растения“? Безплатна Е–КНИГА "Трите причини да преминем на растения"