Пролетни рулца

пролетни ролца

Тази рецепта за пролетни рулца или както още ги наричаме spring rolls е чудесна идея за лек обяд или вечеря, а можете да ги поднесете на вашето градинско парти и изненадате вашите гости.

Съставки за 10 пролетни рулца:

5 листа оризови кори

5 стръка магданоз

1 червена чушка

1 жълта или зелена чушка

2 стръка пресен лук

5 малки листа зелена салата или айсберг

3-4 гъбки (по желание)

Начин на приготвяне:

Нарежете чушките на лентички, а гъбите на шайби.

Подгответе голям плитък съд с диаметър по-голям от оризовите кори. Напълнете го с гореща вода.

Потапяйте всяка оризова кора по отделно за 30-40 секунди или докато напълно не омекне. Извадете от водата и я задръжте над съда, за да се отцеди напълно.

Сложете оризовата хартия на чиста дъска и започнете да слагате съставките, като започнете със зелената салата, и завършите с нарязаните на лентички зеленчуци. Завийте пролетните рулца внимателно, като се стараете да са затворени от всички страни.

С остър нож разрежете на половина всяко едно рулце и се насладете на богатите цветове и изкючителния им вкус.

Можете да ги хапвате както самостоятелно, така и потопени в соев сос или тамари.